Fr Nl 

Welkom op site Belgian Defence Rotary Wing and Air O.P. Association

Beste bezoekers,

Welkom op de website van BDRW, voorheen de website van de Vriendenkring van het Licht Vliegwezen en van de Air O.P.

Deze website werd ontworpen met als doel u een zo groot mogelijk kennis te laten opdoen over deze Vereniging ,die het personeel van het actief kader en de Oudgedienden van alle eenheden van het Licht Vliegwezen en van de Air O.P., Wing Héli and de 1 Wing groepeert, en dat eender wat hun graad, categorie of specialisatie betreft.
Wij wensen u een leerrijk bezoek toe. Aarzel niet om ons te contacteren in verband met eventuele opmerkingen wat de presentatie of de inhoud van de site betreft.

BRASSCHAAT


In aanwezigheid van de burgemeester van Brasschaat Jan Jambon en Luitenant-Generaal Claude Van de Voorde, is afgelopen 28 maart 2014 de Licht Vliegwezenlaan officieel ingehuldigd. Daarvoor werd een deel van de Bondgenotenlaan omgedoopt. De Licht Vliegwezenlaan herinnert aan een stuk militaire geschiedenis die sinds 2006 verdwenen is uit Brasschaat. Het initiatief om een straat te vernoemen naar het Licht Vliegwezen is  van commandanten vlieger op rust Vic Brulez en Fred Bonaers. Sinds 1949 behaalden 499 piloten in Brasschaat hun brevet.


Le 28 mars 2014, en présence du maire de Brasschaat Jan Jambon et du Lieutenant-Général  Claude Van de Voorde, fut inauguré l'avenue de L'Aviation Légère.  Auparavant, celle-ci s'appelait l'avenue des Alliés. L'avenue de l'Aviation Légère rappelle un morceau de l'histoire militaire disparu avec la fermeture de Brasschaat en 2006. Ceci, à l'initiative des Commandants pilote à la retraite Vic Brulez et Fred Bonaers. Depuis 1949, 499 pilotes ont été brevetés  à Brasschaat.

Herinneringen!, Herinneringen! 

Het was ooit, Alouette II

Herinneringen!, Herinneringen! 

De la part de René L. HAIDON
Mec de bord sur Puma
In het Legermuseum van Brussel, in de Alouette II A11, draagt de ledenpop de volledige vliegkledij geschonken door Adjudant-Chef Christian Adam, oud- moniteur en piloot bij het Licht Vliegwezen, waar hij een totaal van 6000 vlieguren bereikte. Naast zijn dubbelganger staat de enige echte Christian Adam ( hoed U voor namaak) in november 2010.

Le conservateur du musée, Fernand DAVIN, en pleine action 

Ons nieuwe logo

Niet te missen!

Zoek het absoluut, de site van Pierre
Gillard
Pierre Gillard, professor in het Department of Avionics aan de Nationale School van de Aeronautical Engineering in Canada en gepassioneerd voor helikopters

LegermuseumSite web créé avec Lauyan TOWebDernière mise à jour : jeudi 30 avril 2015